Misschien is de meer gepaste vraag: "Waarom zijn er geen betaalbare marketinganalyses-apps die bruikbare informatie bieden voor mijn kleine bedrijf?" (Ik zal zo snel mogelijk tot wie we zijn). Als u een enterprise-marketeer bent, dan is het een andere situatie. Er zijn grote producten om aan je grote behoeften te voldoen. Maar die grote producten zijn overkill voor het MKB. Ze zijn ingewikkeld, duur en lijken niet te configureren zonder een leger van consultants. Ik weet het, omdat ik daar ben geweest. Vele keren.

Mijn naam is Rick Carlson en ik ben de oprichter en president van SharpSpring. Ik ben ook CEO geweest van CyberPatrol, president van de Amerikaanse activiteiten van Panda Security, Managing Director van AVG's Amerikaanse activiteiten en oprichter en CEO van Aluria (een anti-spyware-bedrijf dat is overgenomen door Earthlink). Dus ik heb veel tijd doorgebracht in de wereld van het MKB. Ik ben een man voor verkoop en marketing, dus ik weet wat ik nodig heb - en ik weet wanneer ik niet krijg wat ik nodig heb. En ik ben het niet alleen.

SMB-verkoop- en marketingtoolkits draaien al jarenlang rond CRM-systemen (meestal Salesforce.com - dat voortaan bekend staat als SFDC, voor het gemak van typen, als niets anders) en Google Analytics. Beide kunnen u veel vertellen over de effectiviteit van uw inkomende online marketing- en accountmanagementactiviteiten voor niet heel veel geld. De effectiviteit van uw offline en uitgaande activiteiten, niet zozeer. En dat is waar veel KMO-marketingbudgetten worden uitgegeven.

Dit gapende gat in de markt is me in de loop der jaren van het beheer van het MKB steeds duidelijker geworden. We zouden honderdduizenden dollars besteden aan uitgaande marketingactiviteiten om leads naar het verkoopteam te genereren, maar we zouden geen zicht hebben op wat werkte en, wat nog belangrijker was, wat niet was. Daarom zijn we op een andere manier naar de analyse gaan kijken en hebben we een geheel andere benadering voor het volgen van resultaten ontwikkeld. De transformatie was ronduit adembenemend. Binnen een maand konden we onze kosten per lead in tweeën snijden en binnen drie maanden steeg de omzet met 80%. Bovendien konden we precies zien waar we het beste rendement op onze marketingdollars behaalden - en het kostte ons geen fortuin om die informatie te extraheren.

Dus we grepen de kans om onze ideeën op te bouwen tot een complete oplossing die dezelfde voordelige resultaten met een hoge waarde aan andere bedrijven zou kunnen geven, en doen het op een manier die u laat zien hoe goed het voor zichzelf betaalt Zoals je het gebruikt. Met SharpSpring bepaalt u wat het voor uw bedrijf waard is om het soort analyse te hebben dat Google u geeft voor winkelwagen-activiteiten, maar dat wordt toegepast op operaties op het verkoopteam, beurzen, gedrukte advertenties en callcenterteams, evenals online marketingactiviteiten.

Het gaat natuurlijk niet alleen om het maken van deze hele spannende onderneming. Mijn partners zijn Travis Whitton, CTO, die een ongelooflijk innovatieve en inventieve technoloog is, en operaties door Richard Kohn, die al sinds de Aluria-dagen bij me is. We beginnen het team uit te bouwen en zijn vooral enthousiast over de samenwerkingsmogelijkheden waar we aan werken met de University of Florida hier in Gainesville.

Mijn doel is om wekelijkse updates via deze blog te brengen, naarmate we dichter bij onze eerste volledige beschikbaarheid van het SharpSpring-platform komen (het zal niet lang meer duren!). Ik zal ook in meer detail schrijven over de marketinguitdagingen waar SMB's mee te maken hebben, manieren waarop ik die uitdagingen heb overwonnen en hoe SharpSpring je het leven gemakkelijker zal maken. Tegelijkertijd zie je dat we korte (3-4-pagina) primers maken die gedetailleerder zijn dan hier het geval is.

Dus download de inleiding van vandaag, wat moet u echt weten over uw ROI voor marketing ?, en ik zal binnenkort meer schrijven.

AUTEUR
avatar
Lindsey Sherman

gerelateerde berichten