Ik ben vrij nieuw in het SharpSpring team en hier zijn een paar dingen die ik tot nu toe heel graag vind:

  1. Bedrijf heeft MacBook uitgegeven. Lovin 'de MacBook.
  2. Ik ben op een groot marketingteam omringd door getalenteerde, energieke en verloofde mensen.
  3. Wij gebruiken marketingautomatisering om ons bedrijf te laten groeien.

Ja, de exponentiële groei die hier bij SharpSpring gebeurt is grotendeels te wijten aan het feit dat we elke dag ons eigen platform actief gebruiken. (De zin 'drinken van onze eigen Koolhulp' komt in gedachten.)

Voordat ik hier bij het team kwam, leidde ik een marketingteam van drie bij een bedrijf met 240 medewerkers. Ja, dat waren drie mensen uit 240. U kunt waarschijnlijk door die cijfers raden dat marketing geen focus was. In feite vertrouwde ik op een gedateerde e-mail service provider, een aantal anonieme website tracking en Google Analytics om de ROI van de campagne te tonen. Erger nog, de bedrijfsdatabase was in ruwe vorm door sommige slechte feeds, zodat we nauwelijks resultaten konden krijgen op het buitenland, laat staan ​​inbound implementeren. Marketing automatisering was een verre droom.

Het feit is dat ik niet alleen was. Afhankelijk van welke onderzoeker u vertrouwt,Alleen 49% van de bedrijven gebruiken momenteel marketingautomatiseringsplatforms.

Als lid van het SharpSpring-team zie ik nu de kracht van marketingautomatisering, en achteraf zie ik veel gemiste kans in mijn vorige rol. Ik was echt vliegen blind. Ik heb manueel processen gedaan die gemakkelijk kunnen worden geautomatiseerd. Ik produceerde interessante inhoud, maar kende niet alle mogelijke kilometers daaruit. Ik gebruik sociale kanalen, maar niet in de grootste mate. Boven alles was deze informatie niet beschikbaar, dus ik kon ROI niet op de marketinguitgaven vastleggen.

Kortom, er was veel dat ik beter had kunnen doen als corporate marketeer als ik de kracht had van een marketingautomatiseringsplatform. Achteraf gezien is dit wat ik wou dat ik had gedaan als een in-house marketeer om marketingautomatisering te realiseren:

Geluisterd naar IT minder.

Het IT-team uitte bezorgdheid over de beveiliging met betrekking tot de implementatie van een marketingautomatiseringsplatform. Ik zie nu dat die zorgen ongegrond waren. Beveiliging maakt zelfs deel uit van het DNA van SharpSpring. Kijk eens eens naar de ervaring van onze oprichter. Mic drop. Serieus, maar als je een paar regels code wilt laten vallen, hoeft het echt niet mee te doen en dat elimineert een enorme barrière voor veel bedrijfspraktijken.

Geduwd voor controle van de database.

We gebruikten SalesForce als onze CRM en de twee beheerders zaten in IT. Ik heb vaak gezegd dat CRM een marketing- en verkoopfunctie was en probeerde die mensen over te halen naar het marketingteam. Ik had harder moeten aandringen op die kwestie. Het zou me de autoriteit hebben gegeven om de gegevens op te schonen en er gebruik van te maken.

Gerelateerde verkopen om te helpen.

 Het verkoopteam stond open voor en waardeerde alle campagnes die mijn team had gegenereerd. Ik had op dat vertrouwen moeten bouwen en de tijd moeten nemen om ze op een paar demo's van marketingautomatisering te krijgen. Als ze hadden gezien hoe marketingautomatisering relevante leads kan genereren, zouden ze waarschijnlijk voorstanders zijn geweest van het implementeren van een systeem.

Shopped around.

Ik was verloofd met een aantal grote spelers, zittend op webinars en ontvangen inhoud van HubSpot, Marketo en Eloqua. Ik wist dat deze verkopers veel verder lagen dan mijn budget, dus ik nam aan dat alle platforms waren. Niet waar. Er zijn alternatieven voor HubSpot, Marketo en Eloqua. Ik weet nu dat SharpSpring 1 / 10th is voor 1 / 20th de kosten van die jongens met alle zelfde functies. Ik had SharpSpring kunnen bekostigen.

Als u een bedrijfsmaker bent in de 51% die geen platform gebruikt, vraag ik u wat onderzoek naar marketingautomatisering. Ik raad dat je al hard werkt. Marketing automatisering zal u helpen om uw inspanningen te verbeteren om betere, meetbare resultaten te krijgen. Bepaal welke hindernissen in uw organisatie in uw organisatie kunnen zijn en ga door en sla ze over. Je zal me daarvoor bedanken.

AUTEUR
Isabel Hasty
Isabel Hasty schrijft en bewerkt casestudy's om succesverhalen van klanten en trends in de branche te delen. Ze produceert een verscheidenheid aan content voor het genereren van leads, waaronder white papers, blogs, infographics en thought leadership-artikelen.